Új, innovatív óvoda-bölcsőde épül Bakonyszombathelyen

Több mint 73 millió forintos többlettámogatást kapott Bakonyszombathely a korábban elnyert 247,5 millióhoz, így már 320 millió forint áll rendelkezésére a településnek az új óvodai és bölcsődei épületegyüttes megvalósítására.

Újabb 15 értékkel gyarapodott a megyei „kincsestár”

A Megyei Értéktár bizottság december tizedikén tartotta soron következő ülését, melyen ezúttal 15 érték került lajstromba. Ezzel már 168-ra emelkedett a megyei értékek száma.

Kincses Megye: Kisbér lószobor

2019 szeptembere óta Kisbér legforgalmasabb helyén áll a település nevét viselő, és egyedülálló nemzetközi sikert elért ló szobra, mely Engler András szobrászművész alkotása. Ismerjék meg kalandos történetét!

A lábatlani dupla bunkertúrával kezdődött a Megyejáró Hódító Túra-sorozat

Izgalmas útvonallal és különleges tematikával várták a megye túrakedvelő lakosságát!

Megújul a Megyei Könyvtár! Ismeri a muzeális gyűjteményét?

Javában zajlanak a felújítási munkálatok a József Attila Megyei és Városi Könyvtár épületén! Az új épület is figyelemreméltó lesz, de érdemes megismerkedni muzeális gyűjteményével is, mely a megyei értékek között is megtalálható!

Ők jutottak a megyei értéktár-vetélkedő döntőjébe

Sikeresen zajlott a megyei önkormányzat által szervezett Értéktár-vetélkedő online fordulója: 28 iskola 37 csapata mérte össze tudását. Kiderült, mely 7 csapat jutott tovább az áprilisi döntőbe, melyre Esztergomban kerül sor.