A lábatlani dupla bunkertúrával kezdődött a Megyejáró Hódító Túra-sorozat

A lábatlani dupla bunkertúrával kezdődött a Megyejáró Hódító Túra-sorozat

Izgalmas útvonallal és különleges tematikával várták a megye túrakedvelő lakosságát!

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat megyei identitás erősítését célzó pályázatának köszönhetően, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezésében Megyejáró Hódító Túra-sorozat indult, mely ebben az évben 9 állomáson várja a megye túrakedvelő lakosait.

A lábatlani Dupla Bunkertúrán izgalmas útvonallal és tematikával indult útjára a Megyejáró Hódító Túrák. A több száz résztvevő a Megyei Értéktárban is szereplő Gerenday Közösségi Ház és Kert elöl indult.

A kijelölt két távra - 9,7 km és 15,7 km - gyorsan beteltek a helyek. A rövidebbre a kisgyermekes családokat várták, a hosszabbra pedig a nagyobb kihívást keresőket.

Bármelyik távot is választották a kirándulók, megismerkedhettek a település épített és természeti értékeivel. Kipróbálhatták a Mezítlábas Tanösvényt, részt vehettek fegyverbemutatón, ahol a bátorságukért cserébe a gyerekek kedves ajándékot kaptak. Aki szerette volna megnézni, milyen egy igazi, működő páncélozott harci jármű, azt is megtehette. A túra csúcspontja azonban az a két, egyenként nagyjából 300 méter hosszú bunker volt, amely izgalmas betekintést nyújtott a második világháború idejébe. A megfáradt túrázókat finom falatok, oklevél, puzzle és a Térségi Szerencsekerék várta a célban.

A Megyejáró Hódító Túrákkal a szervezők célja, hogy a programok során a résztvevők megismerjék a megye természeti és épített értékeit, felfedezzék távolabbi környezetük hagyományait és különlegességeit, a túrázás pedig, mint közös kedvtelés közelebb hozza egymáshoz a távolabb élő közösségeket.

Bízunk benne, hogy sokan kapnak majd kedvet a túrákhoz, nem egy, hanem akár több helyszínre is regisztrálnak.

A következő állomás Bajnán a Gróf Sándor Móric Emléktúra lesz május 11-én.

Vissza