Kisbér fejlődéséhez a megyei önkormányzat is hozzájárult

Kisbér fejlődéséhez a megyei önkormányzat is hozzájárult

Megyezászló átadása

Jó látni, hogy ilyen rohamlépésben fejlődik Kisbér - az elmúlt időszakban a kormányzati támogatásoknak és a különböző pályázati forrásoknak köszönhetően számtalan beruházás vette kezdetét vagy fejeződött már be a városban – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

„Jelentős előrelépés történt a munkahelyteremtés területén – elindult a helyi foglalkoztatási paktum, amelynek köszönhetően még többen jutottak képzéshez és munkához a városban és környékén. Az élhetőség növelését szolgálta a Kisbéri Járási Hivatal épületének felújítása, és az autóbusz-állomás megújítása is! Örülök, hogy együtt ünnepelhettem a fejlesztések elkészülését a kisbériekkel. Nagy előrelépés lesz a tanuszoda megépítése is, mely olyan szolgáltatással bővíti a járási székhelyet, amely a térség számára is kiemelten fontos lesz. Tudom, a beruházások költségeit a mai világban nem könnyű előteremteni. Büszkék vagyunk, hogy ezen a területen is segíteni tudtunk megyénk településeinek. A megyei önkormányzat koordinálta Területi- és Települési Operatív Program (TOP) forrásaiból megvalósult fejlesztésekről a keretesben olvashat” – fejtette ki.

A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: a megyei önkormányzatnak nem csak a fejlesztési igények felmérése és véleményezése, a TOP-os projektek koordinálása a feladata. „Azon dolgozunk, hogy további programokon keresztül is hozzájáruljunk megyénk kiemelkedő eredményeihez, amelyek tartósan az élvonalban tartanak minket! Támogatjuk a turizmusfejlesztést, és előkészítjük a kerékpárutak kiépítését. Célunk, hogy kiemelt témává tegyük a klímaváltozás kérdését. Részt veszünk az Interreg Határon Átnyúló Szlovák-Magyar Program nyertes projektjeinek döntéshozatalában is. Kisbéren a program keretében egy innovatív kerékpárkölcsönző rendszer létesül, a CULTPLAY projekt keretében pedig tematikus játszópark épül, amelyben a szlovákiai Gúta ikonikus fahídja éled újjá játékos formában. A megyei önkormányzat társalapításában működik a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás, amelyen keresztül további források érkeznek megyénkbe. Sikertörténetünk a Megyei Foglalkoztatási Paktum, amelyben sok hátrányos helyzetű munkanélküli juthatott képzési támogatáshoz és kapott esélyt az elhelyezkedésre. Részt veszünk a SacraVelo határon átnyúló kerékpáros zarándokút kialakításában, de a megyénkben működő nemzetiségi önkormányzatokra is különös figyelmet fordítunk. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a megyei közösségeket közelebb hozzuk egymáshoz. Ne csak arra a településre legyünk büszkék, ahol élünk, de az is jusson eszünkbe, Komárom-Esztergom megye is az otthonunk! Ebben a nyertes „Megyénk körül megyünk körül” című identitás projektünk segít minket, amelynek keretében Kisbéren nyugdíjas megyenapra kerül sor. Azon dolgozunk, hogy Kisbér a megye segítségével még inkább erőre kapjon, és a két önkormányzat a következő években is együtt munkálkodjon a város és megyénk fejlődéséért! Megerősödtünk, ezt az erőt meg kell tartani és a jövőben arra használni, hogy az itt élők javát szolgálja!” – mondta.

Tudta -e? Ebben segített a megyei önkormányzat Kisbérnek!

Támogató döntésünkkel a TOP keretében hat projekt nyert támogatást a településen, összesen több mint 1 milliárd forint érkezett a városba fejlesztésekre:

  • több mint 600 millió forint támogatást nyert el a város az ipari parki fejlesztésére
  • az új bölcsődére is nagy igény van, a volt zeneiskola épületének átalakítási munkálatai már megkezdődtek
  • Kisbér is a kerékpáros-barát városok közé kerülhet - 210 millió forintot fordíthat a város új kerékpárút kiépítésére, illetve a meglévő felújítására
  • a csapadékvíz elvezetés problémájának javítására is nyertes pályázattal rendelkezik az önkormányzat
  • közösségfejlesztő programok megvalósítására is forrást nyert a város
Vissza